Abonnementsartikel

Nu har Landbrugs- og Fiskeristyrelsen åbnet for tilskud under ordningen om dyretilskud til bevaringsværdige dyr af gamle danske husdyrracer. Formålet med ordningen er bl.a. at fastholde og helst øge antallet af dyr af de gamle husdyrracer, og i år er der ændret i de forskellige tilskudsmuligheder, så især gamle danske hesteracer for flere penge.

Beløb for heste firdobles

Bevaringen af de gamle danske hesteracer er især for Knabstruppere og Frederiksborgheste truet af indkrydsning med andre racer, hvorfor dyretilskuddet til avl med renracede hopper firedobles.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dyretilskuddet til avl med hopper af den tunge Jydske koldblodsrace fordobles.

Kvæg, får og geder uændret

Bevaringsudvalget for Danske Husdyrgenetiske Ressourcer hos oprindelige danske husdyrracer har anbefalet, at Landbrugs- og Fiskeristyrelsen i 2017 fastholder de samme tilskudssatser som i 2016 hvad angår kvæg, får og geder.

Øget tilskud for landracesvin

Dansk Landracesvin anno 1970, som i sin storhedstid blev fremavlet specielt med henblik på produktion af bacon til det britiske marked, er kritisk truet af udryddelse, og derfor øges dyretilskuddet til avlssøer med 800 kr. og til avlsorner med 600 kr. per dyr.

Dyretilskuddet til Sortbroget Landracesvin reduceres derimod med 100 kr., da der i en årrække har været markant fremgang i populationen, hvilket især skyldes en øget efterspørgsel af produkter fra racen.

Sådan søger du

Der er ansøgningsfrist den 15. marts 2017, og du skal for dyretilskud indsende et ansøgningsskema for hver race og køn samt en 5-årig samarbejdsaftale med Bevaringsudvalget. Du kan finde en vejledning HER.