Abonnementsartikel

Mange lodsejere er slet ikke klar over, hvor stor en værdi jagten har på deres ejendom. Jagt- og Naturkonsulent ved LMO Hanne Juncher Fris oplever ofte en stor positiv overraskelse ved lodsejere, når jagtlejeniveauet bliver vurderet.

- Mange er måske forvænt med to flasker rødvin eller et enkelt rådyr i jagtleje, men når jeg forklarer, at deres jord rent faktisk kan være op til 400 kr. værd per hektar, vækkes interessen, siger Hanne Juncher Fris.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Med en gennemgang af en ejendoms arealer kan man med få midler tjene mange penge for sin jagt og samtidig gøre noget godt for ens terræn på lang sigt. Netop dette gik op for en planteavler i Østjylland for få måneder siden.

Underskrevet jagtlejekontrakt

- For nylig var jeg på besøg ved en planteavler i Østjylland, som ønskede at leje jagten ud på hans ejendom, da han ikke selv havde tid til at gå på jagt. Besøget varede to timer i alt, og jeg vurderede jagten til samlet kr. 30.000, som var kr. 20.000 mere, end han tidligere havde fået vurderet jagten til, siger Hanne Juncher Fris.

- Med min kontaktflade til lodsejere og jægere bliver jeg jævnligt kontaktet af jægere, som er interesseret i at leje noget jagt, eller landmænd ,som ønsker at leje deres jagt ud. Derfor gik der heller ikke mere end fire dage, før denne planteavler stod med en underskrevet jagtlejekontrakt i hånden. Samtidig havde et jagtkonsortie endelig fået et godt stykke jagt.

Godt for begge parter

Jagtlejekontrakten er både lodsejer og jægers mulighed for at optimere på terræn- og vildtpleje samt jagtmulighederne. En god fyldestgørende jagtlejekontrakt er en unik mulighed for både lodsejer og jagtlejer til at afstemme forventninger om samarbejdet på jagtterrænet. Februar og marts måned er det rette tidspunkt at gennemgå og revidere jagtlejekontrakten. Opnåede man det, man havde sat sig for i forhold til terrænpleje, beplantning og udsætning? Levede afskydningen op til det forventede, eller kunne det optimeres?

Mange af de spørgsmål vil LMOs Jagt- og Naturplejekonsulent give svar på i de næste artikler til Fritidsmarkedet. Desuden vil hun gennemgå relevante og nye muligheder indenfor arealforvaltning, til gavn for både jagt- og vildtpleje.