Abonnementsartikel

Alle producenter af maskiner ved, at det er nødvendigt hele tiden at udvikle nyt og justere på nuværende modeller for hele tiden at følge med udviklingen. Det gør man også hos Pomi Industri i Nørager, hvor man senest har haft blikket rettet mod Miniwrap 100-maskinen.

- Vi har været i gang med at udvikle på den computer, der styrer wrap-maskinen. Den er for det første blevet mere brugervenlig, og så har den fået en række nye funktioner, fortæller Poul Mikkelsen, indehaver af Pomi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaet har i mange år produceret landbrugsmaskiner til mange forskellige formål, og filosofien bag produktionen har altid haft sit udspring i at gøre hverdagen lettere for den enkelte landmand.

- Nu kan man styre meget mere inde fra kabinen. Før kunne man stort set kun starte og stoppe maskinen, men med den nye opgradering, kan man indstille næsten alt, siger Poul Mikkelsen.

Mere fart på ballerne

Pomi Miniwrap 100 har altid haft ry for at være både betjeningsvenlig og sikker i drift. Maskinen indpakker de firkantede baller ­direkte efter presseren og afleverer dem på gummibånd ud i rullebord. Og med den nye ­computer følger en ekstra væsentlig ­forbedring.

- Den justering, vi har foretaget, ­betyder også, at den kan producere flere baller i ­timen, hvilket jo ikke er helt uvæsentligt, ­slutter Poul Mikkelsen.