Abonnementsartikel

For de sportsinteresserede bliver der masser at se på under Herning Horse Show, for der vil blive afviklet adskillige spring- og dressurklasser med deltagelse af hele den danske elite samt internationale topryttere.

Hvad vil jeg se og hvad SKAL jeg se under Dansk Varmblods hingstekåring og hingsteshow, det er det store spørgsmål for mange, og med konkurrencer, show eller kåring fordelt på tre haller, så kan det være noget af et puslespil, at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På Dansk Varmblods sekretariat har de arbejdet målrettet for at sammensætte tidsplanen, så de springinteresserede kan følge springklasserne og kåringsforløbet for de springbetonede hingste, og det samme er gældende for de dressurinteresserede. Der vil være nogle få overlap, men i det store hele er sammensætningen af programmet særdeles vellykket.

Tre opvisningsbaner

Spring- og dressurklasserne afvikles fordelt på tre opvisningsbaner: Jyske Bank Boxen, hal M - også kaldet Equsana Arena og hal E - kaldet Danish Computer Group Arena. Inde i hal E bliver der opsat flere tribunepladser, så man ikke skal gå forgæves. Køber man messebillet til Hest & Rytter, kan man også få adgang til at se det meste af alt det spændende, som foregår i Equsana Arena og Danish Computer Group Arena.

De internationale spring- og dressurklasser starter torsdag den 9. marts, hvor interessen vil samle sig om den spændende CSI*** ­World Ranking-springklasse inde i Boxen. Det helt særlige denne aften er; har man købt messebillet, så vil man også kunne komme ind i Boxen og opleve denne springklasse.

Dressur og springning i særklasse

Igen fredag danner Boxen rammen om en CSI*** World Ranking-springklasse samt Grand Prix-dressur. Og Danish Computer Group Arena danner rammen om interessante springklasser samt en præsentationsklasse for avlshingste. Netop avlshingstene vil blive præsenteret for publikum i de forskellige haller i deres glansdisciplin (springning eller dressur) samtidig med, at mange hingste også vil være at finde på startlisterne i de internationale klasser.

Lørdag bliver der med garanti masser af stemning, når den udfordrende Grand Prix-springning skal afvikles inde i Boxen, mens man det meste af dagen kan nyde internationale spring- og dressurklasser samt præsentationsklasser for hingste i Equsana Arena og Danish Computer Group Arena.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et festfyrværkeri af en afslutning

Det hele kulminerer søndag med et festfyrværkeri af spænding og dramatik, for her falder den endelige afgørelse i hele kåringsforløbet, hvor dommerne vil udpege fløjhingste og præmiehingste inde i Boxen. Boxen danner også rammen om den flotte Grand Prix Kür-klasse. Inde i Equsana Arena er der springning hele dagen, og det samme er også tilfældet i Danish Computer Group Arena, hvor dagen slutter med indsyning af de godkendte unghingste til 10-dages observationstest.