Abonnementsartikel

Alle dressurryttere ved, at hvis en hest skal yde sit allerbedste, så har den brug for et jævnt underlag, der helst skal have ensartet fugtighed på hele banen.

Det betyder, at man ofte er nødt til at vande ridebanen, uanset om den er indendørs eller udendørs. Og hvis man én gang har stået og bakset med lange slanger og forsøgt at få vandet til at fordele sig bare rimeligt jævnt, så ved man, at det er en udfordring, der kan være svær at hamle op med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor findes der naturligvis deciderede vandingsanlæg til ridebaner, og et af de seneste skud på stammen kommer fra producenten Cadman Power Equipment, der har lavet vandingssystemer siden 1952. Cadman 1000 Mini kommer i fem forskellige modeller, og de forhandles herhjemme af Fredsø Logistik, Nykøbing M.

Sparer på vandet

? Det er ikke den billigste på markedet, men det er en kanon kvalitet. Det er den eneste på markedet med el-træk. Det vil sige, at den ikke bruger vandtryk til at rulle sig ind og ud med, hvilket giver et godt tryk på vandingen, fortæller en begestret Jan Nielsen fra Fredsø Logistik, der understreger, at dette også gør maskinen miljøvenlig, da der er stor besparelse på vandet.

? Med det samme jeg så maskinen, vidste jeg, at den ville være fantastisk for ridebanefolket. Men det er vigtigt, at folk ser den i aktion, og jeg kommer meget gerne ud og viser, hvordan den virker. For når folk ser, hvor effektiv den er, så bliver de virkelig begejstret, siger Jan Nielsen.

Successen med den batteridrevne vand­ingsmaskine får nu forhandleren til at rette blikket mod have- og park markedet, lige som han fremhæver, at den er yderst effektiv hos gartnerier.

Nem at håndtere

Det batteridrevne mini-vandingsanlæg kan håndteres af en enkelt person, og anlægget er bygget så simpelt op som muligt. To knapper styrer ind- og udrulning samt tryk, og den præcise vandfordeling reguleres af den indbyggede software iWater.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Cadman Minis specifikationer kan den vande en ridebane på størrelse med en fodboldbane på under en time. Maskinens nøjagtige styring af vandforbruget gør den yderst miljøvenlig.

De gummioppustede hjul gør Cadman Mini nem at manøvrere selv i dårligt terræn, men den kan selvfølgelig også spændes efter en ATV'er.