Abonnementsartikel

Gennem adskillige år har Dansk Varmblod engageret topprofessionelle danske og internationale trænere og ryttere til at delagtiggøre publikum i deres træningsmetoder og -filosofi. Torsdag aften under hingstekåringen er dedikeret til dette, og det har været et særdeles populært tiltag.

Sidste år var hal E fyldt til bristepunktet i Herning, da berider og forfatter Hasse Hoffmann gav clinic. Flere gik forgæves, og derfor har Dansk Varmblod igen indbudt Hasse til at holde en clinic i Herning - i år i den store hal, Equsana Arena, så der skulle være plads til alle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hasse Hoffmann er en gudsbenådet formidler, og han har en evne til at forklare uddannelsen af heste på en let forståelig måde, så alle kan få værdifuld viden og inspiration med sig hjem til det daglige arbejde. Hans lærebog: Dressur med hjerte og forstand, er en bestseller, som ligger på natbordet selv hos verdens p.t. mest succesfulde dressurrytter den dobbelte OL-guldvinder fra London og Rio, Charlotte Dujardin.

Ryttere og heste

Hasse Hoffmann vil under sin clinic vise os mange heste og ponyer på forskellige uddannelsestrin. Han vil give gode råd til uddannelsen af hesten, gode ideer, som man kan tage med sig hjem, som inspiration til det daglige arbejde. Det er normalt hesten, som er mest i fokus, men under dette års specialarrangement vil Hasse Hoffmann også rette fokus mod rytteren. For, som han siger: Ryttere skal ­trænes til at træne heste!

Underholdningsværdien er stor

Hasse Hoffmann har en enorm indsigt og ballast igennem mange års erfaring som international rytter og træner. Og så formår han at forny sig, at overraske og at underholde publikum. Hvem ved, om han i år vil kaste sig ud i armstræk på ridebanebunden for at vise, hvordan hesten har styrke til at kunne skubbe rytteren op, eller om han med tændt cigar hopper i sadlen på en springhingst og forcerer et par forhindringer - underholdningsværdien er som regel helt ubeskrivelig.