Abonnementsartikel

Den frie fagskole TronsøSkolen i Grindsted starter fra næste skoleår en helt ny efterskole. Hidtil har TronsøSkolen kun udbudt 10. klasse og erhvervsskolelinje via de Frie Fagskoler, men fra august 2017 får skolen status som kombinationsskole - Tronsø Efterskole og Fri Fagskole. Det betyder, at man kan tage både en 9. klasse og 10. klasse på skolen.

Med ændringen ønsker efterskolen at forberede de unge til erhvervsuddannelserne, og her fremhæver forstander Toni Hessner hestelinjen Tronsø Equestrian, hvor man ifølge forstanderen har en meget stærk ekspertise i form af seks beridere og en træner tilknyttet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Konceptet med Tronsø Equestrian er bygget op om meget høj faglighed på rideundervisningen. Det tog for alvor fart, da vi begyndte at ansætte Exam. berider og træner. I dag har vi således seks beridere og en træner ansat, siger Toni Hessner.

Bred undervisning

TronsøSkolen er indenfor 10 år gået fra at have 40 til 110 elever om året, og på hestelinjen (Tronsø Equestrian) er man gået fra 10 til 70 elever. På skolen er der plads til opstaldning af 90 heste, her af udgør skolens egene heste cirka 10 - 15.

- Undervisningen dækker hele bredden. ­Uanset hvilket niveau eleven er på, vil eleven kunne opnå fremgang i sin ridning. Vi tilbyder kvalificeret undervisning på flere niveauer, så den enkelte elev kan vejledes eller kvalificeres til uddannelse i et erhverv med ridesport. Eller dygtiggøre sig til forsat udvikling inden for ridesporten, siger Toni Hessner.

Tronsø Efterskole forventer at starte august 2017 for 9. og 10. klasses elever, og forventningerne til fremtiden er, at nå op på omkring 130 elever samlet set.