Abonnementsartikel

Takket være moderne teknologi er det lykkedes Gardena at udvikle et system, der gør det muligt at styre havens vanding og græsklipning via sensorer, internet og en app. Og ikke nok med det.

Gardena smart System analyserer din haves tilstand ved at måle temperaturforhold, lysintensitet og jordens fugtighed. På baggrund af analysen kan systemet anbefale dig, at du justerer planlagt vanding eller græsklipning. For eksempel hvis det danske sommervejr sørger for naturlig vanding.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den måde sikrer du, at din have får optimal pleje og altid fremstår grøn, frodig og velplejet - også, når du er bortrejst. Og du behøver ikke gøre andet end at bruge en app.

Sådan fungerer systemet

Gardena smart System består af en gateway, en sensor, en vandkontrol og en robotplæneklipper. Gatewayen er basestationen, der forbinder systemet med din router og sikrer, at de forskellige dele taler sammen - uden brug af kabler. Gatewayen kan du gemme af vejen i hjemmet.

Sensoren registrerer, hvornår jorden har brug for vand ved at måle jordens fugtighed, lys og temperatur. Målingerne sender den tilbage til gateway'en, der via app'en fortæller dig, om din have trænger til vand. Sensoren stikker du ned i jorden, eksempelvis i plænen eller staudebedet, og det er muligt at koble flere sensorer til.

Klip plænen fra sommerhuset

Vandkontrollen forbinder haveslangen til systemet og sikrer, at du kan skrue op og ned for vandingen via din app, og vandkontrollen forbindes mellem vandhane og haveslange.

I startpakken for Gardena smart System hører også Gardenas robotplæneklipper Sileno. Kobler du robotplæneklipperen til systemet, vil du via din app kunne styre, hvornår din græsplæne skal klippes - uanset om du er hjemme eller bortrejst.