Abonnementsartikel

Mange drømmer om, at dyrke deres egne grøntsager og krydderurter. Årsagerne kan være mange, men mest afgørende, det smager bare bedre.

Dog føler mange sig begrænsede af plads eller særlige boligforhold. Et minidrivhus kan være fordelagtig for dem med en altan, mindre have eller kolonihave. For andre kan et minidrivhus fungere godt som forspiringskasse, på terrassen så krydderurterne er lige ved hånden eller til hygge med børnene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Optimale forhold giver større udbytte

Et minidrivhus, også kaldet en mistbænk, giver mulighed for selv at spire planter og blomster, også når årstidens vejr ellers ikke tillader det. Som forspiringskasse, er et minidrivhus især velegnet, idet de sikrer optimale varme- og fugtbetingelser for frø, så de spirer og udvikler sig til stærke planter. Og hvis man er blandt de mange, der har investeret i pallerammer til brug som højbed, så er der mulighed for at kombinere de to ting.

Med minidrivhuset fra firmaet moreland.dk et lille drivhus og palleramme-højbed kombineres og optimere forholdene yderligere. Et højbed med åbning i bunden forhindrer ophobning af vand, og sikrer adgangen for regnorme og andre vigtige mikroorganismer. Derudover kan planterne slå dybe rødder, der gør tættere beplantning muligt.

Mulighederne er mange

På moreland.dk findes minidrivhuse i flere modeller og størrelser. Minidrivhuse i plast der er let flytbare, tilpassede paller eller med flere åbninger. De flytbare drivhuse med bund er især egnet til terrassen eller altanen. De er lette at håndtere og giver mulighed for nemt, at ændre på indretningen. Et minidrivhus til palle giver mulighed for, at bruge drivhusene som højbed. Således øges udbyttet endnu mere. Materialet polycarbonat gør minidrivhuset mere robust end et drivhus i glas, og derudover virker polycarbonat som termoruder, der samtidig forhindrer direkte indstråling. Planterne modtager herved masser af lys og varme uden at blive beskadiget.