Abonnementsartikel

Allerede nu begynder mange haveejere at planlægge de hyggelige sommeraftener, og hvordan haven skal se ud, når det bliver vejr til at gå i gang med at plante ud og skabe stemning.

En af de nyere havetrends er vand i haven. Vand skaber stemning og hyggelige miljøer, og der er masser af muligheder for at lave små oaser med vand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos import- og design-virksomheden Grama Design satser man stort på tendensen med vand i haven, hvilket da også afspejles i firmaets sortimentet. Har kan man få alt fra små fontæner til at have stående på havebordet til de helt store, der kan stå midt i haven eller på terrassen.

Ud over at skabe stemning, kan man også bruge fontæner til at skabe sjov og liv i haven med fontæne-frøer, sæler eller et ansigt som spytter vand, så der er masser af muligheder for at lave sine helt personlige miljøer.

Er det ikke nok med rindende eller springende vand, så kan man tage skridtet videre og investere i forskellige vandplanter. Her er det dog en god idé at spørge om råd i det lokale havecenter, da forskellige vandplanter ofte kræver forskellige vanddybde og miljø.