Abonnementsartikel

Den nye plæneklipper LC 141V Li fra Husqvarna føjer sig til rækken af arbejdsredskaber, der er med til at bedre naboskabet rundt om i landet. Benzindrevne motorer bliver i stort antal skiftet ud med lette, batteridrevne haveredskaber, og det er ikke mindst til gavn for det gode naboskab blandt husejere, der kun er adskilte af en hæk.

LC 141V Li er en nærmest lydløs, batteridreven walk-behind plæneklipper. Den er let at starte ved blot at trykke på en knap, og det selvkørende system betyder, at plæneklipperen kan køre af sig selv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Husqvarnas nye plæneklipper, LC 141V Li, er et godt bevis på, hvorfor flere og flere vil have batteriprodukter. Plæneklipperen er let at anvende og generer ikke brugeren med støj og udstødningsgasser. Og så er den ligeså effektiv som en tilsvarende benzinklipper, siger Jakob B. Hansen, administrerende direktør for Husqvarna Danmark.

Den nye plæneklipper er udstyret med en børsteløs motor og et høj omdrejningspunkt, og den kører ubesværet over plænen, hvor den automatisk tilpasser sig ujævne forhold og tykt græs uden at sagtne farten.

Udvidet runtime

Ifølge Husqvarne påvirker plæneklipperens effektivitet ikke batteriets levetid, blandt andet fordi man under klipningen af græsset kan øge plæneklipperens runtime ved at aktivitere funktionen savETM. Denne funktion reducerer omdrejninger per minut (rpm) til fordel for længere batterilevetid, hvilket ifølge Husqvarne især er smart, når plæneklipperen skal klippe i kort græs.

Justerbar hastighed og klippehøjde

Maskinens hastighed kan justeres, så den passer til brugerens præferencer, ligesom klippehøjden kan justeres fra 2,5 cm til 7,5 cm - uden brug af redskabet. Klippebredden er 41 centimeter.