Abonnementsartikel

Mange danske haveejere kender den røde MTD havetraktor, der trimmer plænen ganske mange steder i landet. Men man skal nok op i den lidt mere krævende - eller professionelle - havebruger, før navnet Cub Cadet ringer en klokke. Men rent faktisk er Cub Cadet også i stald hos firmaet MTD Products i Randers.

- Cup Cadet er den del af MTD, vi sælger til de professionelle. Det har vi gjort i mange år, og vi er især stærk på zero-turn maskiner samt mellem og premium segmentet af havetraktorer, fortæller salgschef hos MTD Products, Brian Berg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra denne sæsonstart lyder der nye toner fra firmaet. Hele Cub Cadet-linjen har fået en overhaling, og ikke nok med det, men MTD Products lancerer hele tre nye Cub Cadet-serier, nemlig XT1, XT2 og XT3. Eller som Brian Berg også kalder dem; stor, større og størst.

Også som noget helt nyt, så er XT2 og XT3-modellerne nu udstyret med Bluetooth.

Brian Berg, salgschef MTD Products.

- Vi har nyudviklet en helt ny bundramme, der er kraftigere og stærkere end nogensinde. Rammerne er fuldsvejsede, hvilket vil sige, at der ikke er nogen dele, der er skruet sammen, og det hele er e-coated - en speciel varmebehandling, der er enormt holdbar, siger Brian Berg.

Hydrostatisk transmission

Alle XT-maskinerne er udstyrede med hydrostatisk transmission. Det vil sige, at det er olietrykket, der driver fremdriften, så der er ikke noget med at skulle sidde og hive i en gear-stang. Alle modellerne er foddrevet, så man med med fodpedalen styrer hastigheden af fremdriften. Det gør ifølge Brian Berg maskinen mere komfortabel og smidig at arbejde med.

- XT1-modellen er udstyret med MTD's egen udviklede et-cylinder motor, der produceres i USA, mens XT2 og XT3 kommer med producenten Kawasakis professionelle 2-cylinder motorer, så også på denne side er vi i den stærke ende, siger Brian Berg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kraftigt forbedret venderadius

Også den vigtige venderadius har fået en gevaldig opstramning. På XT1 og XT3-modellerne er venderadius nu på 38 centimeter, og som noget helt unikt er XT2-modellernes venderadius nede på blot 17 centimeter. Det vil sige, at den kan vende på ekstremt små områder.

- Også som noget helt nyt, så er XT2 og XT3-modellerne nu udstyret med Bluetooth. Du downloader en app til telefonen. På den app får du for eksempel beskeder om serviceintervaller og timedrift. Du får også servicebeskeder, eksempelvis når det er tid at skifte kilerem, knive også så videre, siger Brian Berg.

- Denne feature har vi bygget ind for at skille os ud på markedet, men især også for at sikre, at kunden får den bedst mulige oplevelse med vores produkter, understreger han.

Differentialspærre

På XT3-modellerne er der manuel differentialespærre, som kan aktiveres med fodpedal. Det vil sige, at når man kører i ujævnt terræn, så risikerer man ikke, at baghjulene barer snurrer rundt, fordi differentialespærren hele tiden flytter kræfterne hen, hvor de er nødvendige.

Endelig kan nævnes, at på XT2 og XT3-modellerne kan man tilvælge ekstra kraftige klippeborde, som er fuldsvejsede, ligesom maskinerne har et 12V udtag, så man kan lade telefonen eller andet udstyr under arbejdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle modellerne kommer med enten sideudkast eller bagdudkast med opsamling samt tre års garanti.