Abonnementsartikel

Ved at tænke grønt og fyre med træ i boligen kan man glæde sig over, at CO2-regnskabet er neutralt og dermed godt for miljøet sammenlignet med andre varmekilder. Brændkammeret på Hetas nye brændeovn Scan-Line 8 har en størrelse og udformning, der betyder at brændeovnen har en virkningsgrad på hele 81 procent. Ifølge en pressemeddelelse fra Heta betyder det også, at processen er den hidtil reneste med et rekordlavt partikeludslip på 0,63 gram pr. kilo afbrændt træ.

Men det er ikke kun effektiv virkningsgrad, firmaet har haft fokus på med udviklingen af Scan-Line 8. Den cirkelrunde brændeovn giver nye muligheder i boligen, og flere materialevalg gør stil og indretning individuel. Den nye brændeovn er en dansk industrielt designet brændeovn med tidløse former og linjer, og med en diameter på 44 cm og en højde på 100 cm er ovnen så kompakt, at den passer til mange rum og flere forskellige boligtyper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere designvalg

Ifølge Heta har firmaet ved designet af Scan-Line 8 både tænkt på det klassiske look, hvor en stor glasrude giver et smukt kig til flammerne - og at man har mulighed for at vælge mellem flere materialer.

Den nye brændeovn fås for eksempel med støbejerns side-kakler, støbte låger og støbt top. Mellem de støbte dele er der aluminiumsprofiler, som kan vælges i flere forskellige farver. Ønsker man i stedet en ovn, der lægger varmen "på lager", findes Scan-Line 8 i en version, hvor støbejernssiderne er skiftet ud med kakler af fedtsten.

Smarte funktioner

Frontlågen lukker automatisk med en dæmperfunktion, og håndtaget til lågen er aftageligt. Bag brændeovnens nederste låge findes en fem liters askeskuffe samt opbevaringsplads. Her er der også mulighed for tilslutning af direkte udeluft og montering af Hetas specielle HAC forbrændings-system.

Scan-Line 8 er en 4,1 kW ovn, hvor varmekapaciteten kan varieres mellem 2 og 8 kW. Det betyder, at brændeovnen kan opvarme op til 130 m2 boligareal, når huset er godt isoleret.