Abonnementsartikel

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benediktes Vandrepræmie tilfaldt i år Dansk Varmblodshingsten Sezuan, hvis tyske ejere var kommet til Herning for at modtage prisen

Den 8-årige hingst Sezuan e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro (opdrætter Linette Jæger) har fra dens første fremvisning som 3-års ved hingstekåringen i Herning skabt overskrifter. Den sortbrune hingst har ikke blot været sin årgangs ypperste dressurhingst i Dansk Varmblod, men også langt ud over Danmarks grænser.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sezuan er undfanget hos Andreas Helgstrand, der solgte moderen drægtig og købte føllet tilbage.

Enestående resultater

Som 4-års blev hingsten solgt til det tyske ægtepar Arlette Jasper-Kohl og Dr. Edwin Kohl, der har lagt hans uddannelse i hænderne på den dygtige dressurrytter Dorothee Schneider. Det har givet enestående resultater, og Sezuan er nu den første og hidtil eneste hest i verden, som har vundet verdensmesterskabet for unge dressurheste tre gange: som 5-, 6- og 7-års. Således har hingsten i højeste grad været med til at sætte Dansk Varmblod i fokus som et af verdens førende avlsforbund.

Dorothee Schneider, som også er testrytter i Unghestechampionatet i Herning, har medbragt Sezuan til hingstekåringen i år, og fredag og lørdag aften afsluttet gallashowet med et brag af en fortryllende opvisning, akkompagneret af sangerinden Julie Berthelsens smukke stemme.