Abonnementsartikel

Avlsledelsens talsmand Poul Graugaard indledte sin præsentation af Favorit Ask som Årets Hingst således:

- Han er 12 år gammel og ekstremt velspringende; en egenskab som bare bliver mere og mere iøjnefaldende. Som avlsmatador har han både national og international bevågenhed.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Favorit Ask blev fløjhingst ved kåringen og bestod 35-dages testen med 901,5 points. Han har flere resultater i sporten, men det er i avlen, at hingsten har slået igennem som far til en perlerække velspringende afkom. Han er far til flere fløjhingste og 8 kårede sønner. Favorit Ask er efter Diamant de Semmily/Darco og bærer dermed de fornemmeste internationale blodlinjer. Favorit Ask er kåret i Dansk Varmblod, Svensk Varmblod, Oldenburg og Oldenburg-International og Hannover.

Stutteri Ask berider Søren Møller Rohde kunne ikke ride i Herning på grund af en fibersprængning, men han red selv Favorit Ask ind i Boxen for at modtage publikums hyldest. Og hingstens ejer Kjeld Kirk Kristiansen modtog selv den flotte statue som bevis på titlen ? en statue han flere gange tidligere har modtaget for elitehingste enten fra Stutteri Ask eller Blue Hors.