Abonnementsartikel

Der findes ikke noget skønnere end en blomstrende have og en køkkenhave fyldt med hjemmedyrkede friske grøntsager. Især ikke, hvis du spørger sneglene. De er nemlig vilde med at æde løs af både blomster og grøntsager. Den iberiske skovsnegl (dræbersnegl) kan for eksempel spise op til 800 gram grøntsager og lægge 400 æg i løbet af en sæson, skriver firmaet Ecostyle i en pressemeddelelse.

Antallet af snegle kan holdes nede ved allerede i foråret at fjerne æg fra typiske gemmesteder som for eksempel i kompostbuken og under gamle brædder. Men når de slimede grønthøstere er udklækkede, går det stærkt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En af bekæmpelsesmetoderne er brugen af Ferramol sneglemiddel. Ifølge Ecostyle består Ferramol sneglemiddel af granulater, som indeholder jernfosfat og hvedemel. Dette ødelægger sneglenes fordøjelse og får dem til at kravle tilbage til deres bo under jorden, hvor de dør.

Sneglemidlet kan også anvendes i den økologiske have og er ikke farligt for miljø eller dyr. Det er regnfast i op til 6 uger og kan eksempevis lægges på typiske udklækningssteder og som en barriere omkring køkkenhaven.boa