Abonnementsartikel

Ifølge Bolia byggede danskerne sidste år knap 120.000 terrasser og altaner. En terrasse kan ikke alene give livsglæde, den giver også værdi til huset. Terrassen er dog også ofte en større og meget synlig tilbygning, så derfor skal man tænke sig godt om, inden man går i gang.

Derfor giver Andreas Søegaard fra Snedkerfirmaet Søegaard her 10 gode råd til en flottere terrasse:

Artiklen fortsætter efter annoncen

1. Start med en arbejdstegning af terrassen. Det gør det hele meget nemmere, når du har tænkt tingene igennem, før du begynder dit arbejde. Få eventuelt råd fra en professionel allerede her.

2. Find den rigtige placering af terrassen. - den mest almindelige fejl, der begås handler om forkert placering. Husk på, at terrassen ikke kun er en meget markant og synlig del af huset. Placeringen i forhold til rum, døre og vinduer samt solen er også vigtig.

3. Vælg din træsort med omtanke. Dit valg af træsort spiller en stor rolle for terrassens fremtidige vedligehold og udseende. Forskellige træsorter kræver forskellig vedligeholdelse og ældes med hver deres patina. Husk de gode materialer og gå ikke på kompromis.

4. Gå ikke på kompromis med værktøjet. Det gode værktøj gør arbejdet meget nemmere.

5. Husk de rigtig beslag og skruer. Brug altid en rustfri A4 skrue. Husk at bore for, hvis du arbejder med hårdtræ.

Artiklen fortsætter efter annoncen

6. Vælg den rigtige løsning til det underlag konstruktionen skal bygges på.

7. Brug tid på at bygge en god og solid grundkonstruktion til din terrasse. Det gør det nemmere i sidste ende, når du skal i gang med monteringen af dine terrassebrædder.

8. Vær ekstra omhyggelig, når du skal montere terrassebrædderne. Det første bræt skal ligge 100 procent lige ellers flytter man skævheden til de andre brædder og så kommer brædderne til at stå i en bue. Brug evt. snor og en lang ret skinne. Og husk 5-10 mm luft mellem terrasse brædderne, alt efter træsort.

9. Glem ikke de lækre detaljer. Et smukt håndværk kommer til at gøre dig gladest i længden. Det kunne for eksempel være at bygge en ramme rundt om terrassen for at skjule endetræet.

10. Lyder det besværligt? Det behøver det ikke være, men det kan hjælpe at konsultere en professionel håndværker.