Abonnementsartikel

Batterier til fritidskøretøjer er ofte lidt ekstra udsatte, men med en smule vedligehold undgår man problemer før sæsonstarten. Sådan lyder det fra Viktor Ekermo, Product Manager hos batteriproducenten Exide Technologies i Norden.

Der er en vis risiko for, at batterier til fritidskøretøjer, der har været opmagasineret hen over vinteren, selvaflader eller bliver beskadigede på anden vis, hvis de ikke får den nødvendige vedligeholdelse, og det kan resultere i startproblemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det betaler sig altid at kontrollere batteriet en ekstra gang for at slippe for unødvendige problemer, når tiden er kommet til forårets første tur med motorcyklen eller båden. Men gør det i god tid. Det er rart at vide, at motoren vil starte, når båden er pakket, og man er klar til at tage af sted, siger Viktor Ekermo.

Batteritips før sæsonstart:

Undersøg, om batteriet har synlige skader. Hvis batteriet er afladet, kan sulfatering have resulteret i oxidering af polerne, og i værste fald kan batteriets plastkasse være gået i stykker pga. frost, så der er lækket syre ud.

Kontrollér, at batteriet er fuldt opladet inden montering. Det gør du nemmest med en batteritester, der viser, om batteriet skal lades op, eller om det er tid til at investere i et nyt.

Køb en god lader, der passer til dit batteri, og som har indbygget temperaturkompensering.

Rengør batteriet med en fugtig klud og smør polerne med fedt for at beskytte dem mod oxidering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På batterier, der kan åbnes, skal syreniveauet kontrolleres, og der skal om nødvendigt fyldes batterivand på.