Abonnementsartikel

Dagene bliver længere, solen kigger mere og mere frem og hestene begynder at smide vinterpelsen i store mængder.

Det er et sikkert tegn på forår og lunere dage, når hesten begynder at fælde. Nogle hesteejere tror, de skal klippe hestens pels, så den hurtigt kan komme af med det værste vinterpels, men det er bedre at børste hesten. Sådan lyder det klare råd fra Lisbeth Arredondo, fra Agria Dyreforsikring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når hesten fælder, skal man hjælpe hesten med at komme af med pelsen ved at børste og strigle den ekstra meget. Ved at børste forkorter man den periode, hvor hesten fælder, og man hjælper hesten af med den kløe, den kan opleve, når den fælder. Og så har hesten altid godt af lidt ekstra massage, siger Lisbeth Arredondo.

Påvirker fældningsprocessen

Mange vælger at klippe hesten, når den begynder at fælde. Men det skal man undgå, da det kan påvirke hestens naturlige fældningsproces.

- Man skal undgå at klippe hesten, når den begynder at fælde. At klippe hesten, imens den fælder og sætter ny pels, forstyrrer hestens naturlige fældningsproces, hvilket kan påvirke hestens generelle tilstand negativt, forklarer Lisbeth Arredondo.

Det er forskelligt fra hest til hest, om den bliver påvirket, når den fælder. Nogle heste bliver overhovedet ikke påvirkede, mens andre bliver trætte og sløve og har brug for en periode med mere ro.

- Hold øje med din hests signaler, så du ikke presser den unødigt. Mange heste nyder godt af at få fodertilskud, imens de fælder. Årsagen til det er, at hesten har et stigende behov for protein i den periode, siger Lisbeth Arredondo.