Abonnementsartikel

Emhætten er for længst blevet et af køkkenets markante designelementer. Den skal fjerne madosen, mens man kokkererer, men signalværdien er ikke til at komme udenom.

En emhætte kan hænge frit, være væghængt, integreres i loftet eller i et skab eller gemmes i bordpladen, hvorfra den kan hæve sig op. Udtrykket kan være minimalistisk, eksklusivt eller ? Ja, mulighederne er mange. Men frem for alt skal emhætten gøre sit job effektivt. Derfor er der en række ting, du skal være opmærksom på, når du går på udkig efter en ny.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver producenten Witt i en pressemeddelelse. Firmaet har sendt en række gode råd, der er værd at have med i baglommen, når man går ud og handler:

Fem gode råd

1. Sugestyrken skal passe til køkkenets størrelse.

2. Vælges en emhætte med ekstern motor, skal den være kraftig, da den ofte er placeret et stykke væk fra emhætten.

3. Fedtfilteret fanger fedtpartikler fra madlavningen og bør rengøres en gang om måneden. Det skal være en nem proces at tage fedtfilteret ud, lægge i opvaskemaskinen og derefter sætte tilbage i emhætten.

4. Støjniveauet bør være under 50 db ved laveste niveau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

5. Lyset i emhætten fungerer som arbejdslys og må ikke være for svagt.

Renser 98 procent

Producenten Witt er en af de store spillere på det skandinaviske marked, og firmaet har markeret sig inden for design og teknologi.

- Nye teknologier gør det nemmere at få det optimale ud af emhætten - og du kan roligt vælge det design, du allerbedst kan lide uden at bekymre dig om rør og aftræk. Vi har nemlig udviklet et High Performance filter, der renser 98 procent af luften. Du behøver således ikke lave aftræk til det fri, siger Product Manager for Witts emhætter, Henrik Kammer,

En af Witts nyheder for 2017 er Connect-serien, hvor man kan kontrollere emhætten fra kogepladen. Denne feature gør det nemmere at justere sugestyrken på emhætten, så den modsvarer kogepladens varmetrin, og man slipper for at holde styr på fjernbetjeningen.

Er man på udkig efter noget helt særligt, så har Witt udviklet en keramikserie, håndstøbt i Italien, i helt nye designs og farver. Emhætterne hedder Precious, Beehive og Chubby