Abonnementsartikel

Traditionen tro bliver de gamle danske landracer udstillet på Glud Museum den 14. maj, når Dyrenes Dag bliver fejret. Her er mulighed for at komme helt tæt på både heste, får og køer, når udstillerne viser deres spændende husdyr frem.

I år kan man som noget særligt blandt andet opleve Glud-Skjold Jagtforening demonstrere, hvordan man træner jagthunde og hvad de forskellige hunderacer specialicerer sig i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her ud over er der mulighed for at opleve de elegante frieserheste give et flot show, når showgruppen Friesermidt giver opvisning. Er man mere til køretøjer, så kommer Østjysk køreselskab forbi museet på deres forårstur, og de viser de fine, restaurerede hestevogne og de mange forskellige hesteracer frem. Det er et imponerende syn, når de jyske heste og mini knapstrupperne trækker charabanc'er og jagtvogne ind på pladsen.

For de legesyge

For børn og andre legesyge sjæle er der mulighed for at prøve museets keglebane eller konkurrere i de gamle danske lege som dåsekast og tovtrækning. Er man hesteinteresseret kan man også deltage i et striglekursus og få et fint striglebevis og en pin.

I de historiske huse sidder museets frivillige og viser håndarbejde og husflid. Her kan man for eksepmel møde smeden, der hamrer hestesko, eller se, hvordan man laver fine blomster med orkering.

Glud Museum ligger på adressen Museumsvej 44, Glud, 7130 Juelsminde.