Abonnementsartikel

Dansk Varmblods auktionsudvalg har længe ønsket at have en følauktion tidligt på sommeren for de tidligt fødte føl. Derfor glæder man sig hos Dansk Varmblod over at have fået lov til at deltage med en eksklusiv kollektion af elitedressurføl ved Equitour Aalborg's Nordic international Sales i pinsen.

De fleste af de gode føl, der er født tidligt på året, løber sidst på sommeren ind i et udviklingsstadie, der gør det vanskeligt for dem at toppe på Elitefølauktionen sidst i august. Derfor har Dansk Varmblods auktionsudvalg overvejet at lave en følauktion i starten af juni for at tilgodese de avlere, der har fået føl i det tidlige forår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Equitour Aalborgs auktion, Nordic International Sales, giver os netop denne mulighed, og det glæder vi os meget over, fortæller Ulrik Kristensen, formand for Dansk Varmblods auktionsudvalg.

20 - 25 føl

Kollektionen vil komme til at indeholde 20 - 25 dressurbetonede føl af topkvalitet. deriblandt også en række føl fra det tyske Westphalen Verband. Kollektionen kommer ikke til at indeholde springbetonede føl, da disse ikke i samme grad er hæmmet af at være nået plagestadiet til Elitefølauktionen og sagtens kan sælges der.