Abonnementsartikel

Der var liv og glade dage på Euro Auctions auktion i Dromore, Nordirland, for nylig, da over 100 veterantraktorer kom under hammeren i løbet af blot en enkelt dag.

På forhånd var der spænding om priserne, da den private ejer John Flynn, som havde sat alle traktorerne til salg, ikke havde forlangt mindstepriser. Det vil sige, at de gamle maskiner i princippet kunne risikere at gå til meget lave priser, men interessen - både lokalt og via nettet - holdt priserne oppe på et pænt niveau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

23 forskellige lande

Ved auktionen var der tilmeldt over 500 interesserede købere fra 24 forskellige lande, lige fra USA til Mellemøsten, men alligevel gik langt de fleste traktorer til englændere og irere.

Bedst gik det for en lille grå Ferguson Brown Type A fra 1938, der blev solgt for ikke mindre end 24.500 engelske pund, hvilket svarer til 216.000 kroner.

Den glade køber er ireren Cecil Murphy, som af gode grunde var stærkt interesseret i den lille model, der fremstod med original Coventry Climax-motor og med original log-bog. Traktoren har nemlig tidligere tilhørt hans onkel og senere hans far. Faderen valgte dog at sælge traktoren i 1952 - for knap 500 kroner.

- Jeg var fast besluttet på at købe den. Der var virkelig meget interesse for den, og prisen gik efter min mening lidt for langt op. Men jeg var nødt til at følge med, siger Cecil Murphy, som var taget de få kilometer fra hjemmet til auktionspladsen sammen med sin broder.

Ifølge Cecil Murphy besøgte selveste Harry Ferguson flere gange familiens farm for at se den lille grå i aktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ferguson-traktoren skal nu fortsætte sit liv som udstillingstraktor og være med til at rejse penge til kræftforskning.

Ferguson prototype

Ud over den grå Ferguson var der stor interesse for en anden eftertragtet Ferguson. Det var en prototype, som i sin tid blev givet som gave fra Harry Ferguson til en medarbejder, da vedkommende gik på pension. Den blev solgt for 75.000 kroner.