Abonnementsartikel

Er man interesseret i heste, så er Roskilde Dyrskue stedet at være den 26. til 28. maj. Ikke mindre end 500 heste er tilmeldt dyrskuet, heraf 300 til bedømmelse og 200 heste er tilmeldt det store hesteshow.

De mange heste fordeler sig på 31 racer. Fra de største som Shire-hesten og til de mindste racer, hvor en Miniaturehest på bare 45 kilo er den absolut mindste repræsentant.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hestene konkurrerer i bedømmelser indenfor hver deres race, og de bedste individer konkurrerer desuden i seks forskellige fælleskonkurrencer på tværs af racerne.

I år kan publikum også give deres besyv med i fælleskonkurrencen Skuets Bedste Føl. Med en sms kan publikum nemlig stemme på det føl, som de synes har fortjent at vinde.

Vild vognkørsel

Som sædvanlig byder det Store hesteshow på masser af action. En af de garvede deltagere er Henrik Køier, som i år medbringer i år hele 38 heste.

- Vi er med i det Store Hesteshow med både Marathon-kørsel og karetkørsel med op til 5 spand foran. Vi laver et show, der viser et udpluk af de ­kørekonkurrencer, som vi normalt deltager, hvor man konkurrerer i både dressur for vogn, match-race og kegle-kørsel. På Dyrskuet dyster to køre-ekvipager mod hinanden på tid. I alt er vi 10 ekvipager, der kører om kap, heriblandt to tidligere verdensmestre, fortæller Henrik Køier, der arrangerer kørsels-indslaget på Roskilde Dyrskue.

- En god hest har ingen race eller farve. Det ­væsentligste er, at de har et godt sind, siger Henrik Køier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor kan man også se både Fjordlandsheste, Lippizanere og Varmblodsheste for vognen, når de konkurrerer mod hinanden. Henrik Koier selv kører med Frieser og Hollandsk Varmblod.

Curly-horse

I år er der desuden en unik mulighed for at opleve en sjælden race, som der kun er få individer af i Danmark. Der er tale om racen Curly Horse, der deltager som præsentations-race på Roskilde Dyrskue. En af de deltagerne er Anna Grønbech Sørensen fra Curly Horses i Tønder.

- Det er første gang, vi er med, og vi kommer med to heste, siger Anna Grønbech Sørensen, der er en af de få Curly Horses-ejere i Danmark.

- Det er faktisk lykkedes os at samle fire ­deltagere, så der i alt er seks Curly Horses, siger hun.

Curly Horses har et krøllet look, hvor pelsen kan minde om et fårs. Og så kan selv hyper-­allergikere tåle hesten. boa