Abonnementsartikel

At sætte sin hest på sommerfold giver ikke kun næringsstoffer til hesten, men betyder også motion, social kontakt, den mest naturlige adfærd og indtag af grovfoder. Det er jo umiddelbart ganske ideelt, men desværre er det ikke helt så rosenrødt i virkeligheden.

Ifølge Jeanet Schelde, som er salgschef i Møllerens Hobbylager og ekspert i hestefoder hos Hornsyld Købmandsgaard, sker det for ofte, at heste kommer på den forkerte mark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man kan desværre ofte finde heste, der går på en græsmark, der er beregnet til køer. Det giver de udfordringer, at køer har behov for et større proteinindtag, flere næringsstoffer og de kan tåle meget mere sukker, siger hun.

- Når heste går på græs, der er beregnet til køer, kan det resultere i problemer som fedme, forfangenhed, kolik, fordøjelsesproblemer samt leverproblemer. Alt dette kan skyldes uhensigtsmæssige græsmarker, siger Jeanet Schelde.

Forskel på heste

Derfor bør man nøje overveje, hvor man sætter sin hest på græs. Nogle heste og ponyer har stor glæde af at gå på sommerfold og andre skal have begrænset adgang til både mængden af græs og forskellige typer af græs. For eksempel indeholder nyt kort græs meget mere fruktan (plantesukker) end et langt og udvokset græs. Et højt indhold af fruktan øger risikoen for forfangenhed. Hvor længe en hest kan være på græs, afhænger af hestens huld, arbejdsbyrde samt græstype, næringsindhold og energiindholdet i græsset.