Abonnementsartikel

Kulturby Aarhus 2017 fejer over Østjylland med det gennemgående tema "Rethink", og årets fødevaretema på landbrugsmessen læner sig op ad dette tema og opfordrer messens gæster til at gentænke gamle egnsretter på middagsbordet.

Fødevaretemaet handler derfor om at få geden tilbage på de danske middagsborde. Det grønne Museum på Gl. Estrup har netop ansat den kendte kok Per Mandrup i det nyindrettede "Måltidets Hus".

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Per Mandrup er blandt andet ansat til udvikle nye retter af gode, lokale råvarer, og han har store planer for årets landbrugsmesse, inspireret af konkurrencen "Årets kok", som han netop har været med til at arrangere i København.

Årets kok på messen

Per Mandrup har indgået et samarbejde med Stenalt Gods, der er en af de 12 registrerede malkegedeavlere i Danmark. Godset leverer kød til messen, og Peter Yung Worth Jacobsen, der blev kåret som årets kok, har sagt ja til at stå på messen og fremtrylle lækre smagsprøver på gedekødet, så vores gæster kan blive inspireret til selv at forsøge sig med gedekød i gryderne derhjemme i køkkenet.

Gedekød er meget sundt på grund af det store indhold af jern, meget magert og samtidigt yderst velsmagende og har tidligere været en populær ret i Danmark. Kødet er desuden mere miljøvenligt end oksekød, idet gederne ikke udleder så meget CO2 som køerne, så det er på alle måder en god idé at tænke kødet ind i menuen fremover. Ifølge statistikkerne spiser danskerne i gennemsnit 40 gram gedekød om året, hvorimod grækerne spiser omkring 5 kg hver, så der er plads til forbedring.

Cowboys og malkekvæg

I år har landbrugsmessen to dages skue for malkekvæg. Det har man valgt for at give landmændene mere ro, da de så ikke skal frem og tilbage på en dag. Desuden er traditionen med at afholde fest lørdag aften genoptaget, så det giver også lidt på den sociale del.

Derudover er Damernes Magasin som sædvanligt til stede, ligesom lokale politikere varmer op til det kommende lokalvalg. Og er det ikke nok, så kommer der fut i fejemøjet, når Working cowboys ? Double T Ranch udfører forskellige aktiviteter som eksempelvis lassokastning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets åbningstaler på Landbrugsmessen Gl. Estrup den 27.- 28. maj er trafikpolitisk ordfører for venstre, Kristian Pihl Lorentzen.boa