Abonnementsartikel

Thorupstrand Røgeri er mere end blot røgerivarer. Det er også historien om tre søskende, som er opvokset i en fiskerfamilie, og som satser på fortællingen om lokale råvarer, bæredygtighed i fiskeriet og den direkte kontakt med kunderne.

For lidt over et år siden etablerede de tre søskende Lisbeth, Jesper og Bo Olsen Thorup-strand Røgeri. Fra røgeriet sælger de en lang række produkter, hvoraf de fleste er fanget af Jesper og Bo, mens det er Lisbeth, som er med til at forarbejde og sælge produkterne. Det er også Lisbeth Olsen, som du med sikkerhed kan møde i LandboNord-teltet til Fjerritslev Dyrskue den 20. maj.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi kommer en del ud af huset, og det er virkelig hyggeligt at møde kunderne ansigt til ansigt. Og der har heldigvis været meget at lave de steder, vi er kommet, siger Lisbeth Olsen.

Kendte fra tv

I øjeblikket oplever Thorupstrand en øget interesse fra turister og beboere i området. Blandt andet på grund af lokale initiativer som røgeriet, men det er heller ikke gået ubemærket hen, at Jesper og Bo Olsen er blevet fulgt i TV2-programmet "Gutterne på Kutterne".

- Det er sjovt, hvordan folk, som vi ikke kender, har fået et forhold til drengene på grund af deres optræden i tv. Det gør jo bare, at der er endnu flere der kommer forbi og får en snak med os i butikken. Men det betyder også noget, at kunderne ved, hvem der står bag produkterne, siger Lisbeth Olesen.

Hun er ikke i tvivl om, at de tre søskende har ramt noget, som er oppe i tiden. Produkterne bliver blandt andet solgt på, at de er fanget bæredygtigt, de er friske, og at der ikke er for mange mellemled, inden de havner på middagsbordet. På Fjerritslev Dyrskue regner Lisbeth Olsen med, at hun udover butikkens røgvarer også vil medbringe ferske rødspætter.