Abonnementsartikel

Fynsk æblemjød fra Balkemose, friskrøget rygeost fra Kirkeby & Thrane, kager og surdejshævet brød fra fynske Fru Lund og is produceret af mælk fra Jerseykøer fra Hveddegaard. Det er blot nogle af de lækkerier, som gæsterne på dette års fynske dyrskue kan glæde sig til at sætte tænderne i, når dyrskuet åbner i weekenden den 9., 10. og 11. juni.

- Interessen fra de fynske nicheproducenter har været forrygende, og selv om vi har udvidet Fø-devaremarkedet, måtte vi hurtigt melde alt udsolgt. Det er overordentligt glædeligt, for det viser, at de fynske producenter ser Fødevaremarkedet som et godt sted at præsentere deres produkter og møde deres forbrugere, siger Sara Skovbjerggaard Rasmussen, som er ansvarlig for Det Fynske Dyrskues Fødevaremarked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For gæsterne på årets fynske skue betyder den store opbakning, at Fødevaremarkedet i år byder på en endnu større mangfoldighed end tidligere med masser af friske fødevarer og gode råvarer. Og inspiration bliver der masser af - lige fra ølbrygning, over pitabrød med indbyggede fortællin-ger om middelalderens korstog, til helt nye smagsoplevelser og sammensætninger af forskellige råvarer.

Morgenmad til Dyrskuets gæster

Ud over de mange friske varer, som sælges fra Fødevaremarkedet, vil der også være mulighed for at besøge dyrskuets restaurant, hvor Kulinarisk Sydfyn byder på buffet af fynske specialiteter og sæsonens råvarer, og fra en lille købmandsbutik kan buffetens gode sager købes med hjem.

- Søndag sørger vi for morgenmad til dyrskuets gæster, bl.a. med hjælp fra Løgismose Mejeri, mens den odenseanske H.C. Andersen Paraden står for hyggelig historiefortælling og underhold-ning, siger Sara Skovbjerggaard Rasmussen, som også har sikret, at Fødevaremarkedet byder på læring til både store og små.

- Fredag formiddag tager Odense Zoo skolebørnene med på en lærerig tur i grisens anatomi, når der dissekeres en gris, og lørdag vil flere kokke, bl.a. den fynske kok Claus Holm, fortælle om jag-ten på den gode smag og de gode råvarer, når han indtager scenen ved Fødevaremarkedet og også stiller sig bag kødgryderne i Dyrskuets restaurant.