Abonnementsartikel

Der ligger mange timers ekstra arbejde bag de udstillede dyr, som hvert år bliver bedømt på Fjerritslev Dyrskue.

For Jan Søgaard Larsen og familien er det blevet en livsstil at ville præsentere det ypperste inden for Limousine-racen. Da han i sin tid købte sin første Limousine-ko til avl, gik der ikke længe, før han blev bidt af det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er klart, at man bliver bidt af det, når man kan se, at man får lidt mere for dyrene, når man er lidt mere fremme i avlen end så mange andre. Højdepunktet for os har indtil videre været at vinde titlen bedste handyr på tværs af alle racer og derved have Danmarks bedste tyr, siger Jan Søgaard Larsen.

Når avlen skal bedømmes, deltager Jan og familien i dyrskuer rundt omkring i landet. Blandt andet på Fjerritslev Dyrskue, hvor det er blevet til flere udmærkelser.

En livsstil

- Det er blevet en livsstil for os. Vi har maksimalt 10 tyre herhjemme ad gangen, så de bliver nok lidt mere forkælet, end mange andre bliver. Dyrene bliver trænet op til at deltage i dyrskuer. Det tager tid, men jeg synes, at det er det hele værd, siger Jan Søgaard Larsen.

I år har familien udvalgt tre kvier, som skal deltage på skuet i Fjerritslev.

- Mine kreaturer har det, som skal fremhæves ved racen, så nu bliver det spændende at se, hvordan de klarer sig i konkurrencen med de andre på skuet. Det er altid en god rettesnor for mig at se, hvor vi ligger. Måske skal vi avle videre med dem, eller alternativt skal de slagtes. Nu får vi at se, siger Jan Søgaard Larsen. boa