Abonnementsartikel

Der er næppe tvivl om, at en af de nemmeste måder at fjerne ukrudt på, er ved at bruge gift. Problemet er bare, at ord som pesticider og Roundup får det til at gyse i mange mennesker. Alligevel tyer en del kommuner og boligforeninger stadig til det "gode gamle sprøjtemiddel" i den evige kamp mod de grønne djævle.

Men sådan behøver det ikke at være. Der findes alternativer, der både skåner miljøet og er til at betale. Et sådan alternativ har set dagens lys hos firmaet Aqua-Cleaner, der er kendt for deres mobile højtryksrensere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fik henvendelser fra nogle folk, som spurgte, om vi ikke kunne lave noget, der kunne fjerne ukrudt - uden brug af pesticider eller gifte, fortæller ejer Tom Bruhn Pedersen.

Interessen blev vakt hos den uddannede smed, der kastede sig over opgaven. Og præmissen var enkel.

- Vi skulle lave noget, der ikke var avanceret. Det skulle være driftssikkert og billigt at køre med.

Nemt og effektivt

Resultatet kom til at hedde Aqua Clean Heat 15/600, en mobil ukrudtsbekæmper, der opfylder alle de krav, der lå i henvendelsen. Den består af en lille 2,9 kilowatt benzindrevet Honda-generator, et kedelsystem og en tank på 600 liter. 15-tallet i navnet står for det antal liter, som maskinen arbejder med i minuttet. Det hele er monteret på en lille trailer, der uden problemer kan trækkes af en mindre maskine, eksempelvis en redskabsbærer.

- Vi har taget det system, der ligger i en højtryksrenser og lagt over i et lavtrykssystem. Det betyder, at vi kan opretholde en temperatur på 98 - 105 grader, siger Tom Bruhn Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klar på få minutter

De høje temperaturer opnås på fire til fem minutter efter, at den lille generator er startet. Og det er endda, når starttemperauren i kedlen er 0 grader.

- Med vores maskine skal du ikke afvente de rigtige temperaturer. Du kan køre efter få minutter, og så holder den simpelthen temperaturerne under hele arbejdet - så længe generatoren kører. Det er bare at trykke på pistolen, siger ejeren.

Filosofien bag den nye Aqua Clean Heat er, at den skal være så nem at bruge som muligt, og så skal den være så vedligeholdelsesfri som muligt. Det betyder i virkeligheden, at brugeren blot skal holde maskinen vedlige med benzin og olie, så passer systemet stort set sig selv. Og for at gøre det endnu mere simpelt, så er den udstyret med en time-tæller, så man hele tiden kan aflæse, hvornår der skal skiftes olie.

To funktioner

Ud over en slange og pistol til selve ukrudtsbekæmpelsen med det skoldhede vand, så er maskinen også udstyret med en lille slange og en lille pistol.

- Jamen, det er, fordi vi tænkte, at når vi nu også har noget koldt vand i systemet, så kunne man jo lige så godt udnytte det til eksempelvis at vande blomsterkummer og planter med, siger Tom Bruhn Pedersen, der kun har fået positive tilbagemeldinger på den egenudviklede ukrudtsbekæmper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den primære målgruppe for Aqua Clean Heat 15/600 er kommuner, boligforeninger, gartnerier og lignende, hvor ukrudtsbekæmpelse er en vigtig del af dagligdagen, og hvor kampen mod de grønne spirer skal foregå uden brug af pesticider og tilsætningsmidler.

Ud over at være et yderst attraktivt prisalternativ til konkurrenterne på markedet, så er den nye Aqua Clean Heat billig i drift. Omkostningerne på anlægget ved drift på 40 minutter per time er ca. 30 - 35 kroner.