Abonnementsartikel

Ikke uden grund var der stor interesse for firmaet Fireexpress og Team Polaris' redningskøretøj ved årets brandmesse i Odense. Kombinationen af den terrængående Polaris UTV og det unikke brandslukningsudstyr giver en brandbil, der kommer hurtigt frem - og ikke mindst - kan komme til næsten overalt.

- Det kan være altafgørende at få hjælpen ud i tide, det ved alle redere. Vi vil gerne være med til at gøre dette muligt. I samarbejde med Firexpress har vi udviklet et system, der gør vores UTV'er særdeles nyttige til redning og brandslukning. Polaris UTV-rangere er hurtige og effektive maskiner, der har en robust konstruktion. Dette gør dem yders anvendelige til montage af pumper, vandtanke, skalboard med mere, siger Polaris-ekspert Stig T. Møller, Team Polaris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Verdens mindste vanddråber

Det unikke ved Firexpress' brandslukningsløsning er, at slukningen foregår med "verdens mindste vanddråber". Firmaet har udviklet en teknik, der betyder, at dråberne, der kommer ud af sprøjten, er blot 7-100 µm (mikrometer). Vanddråberne udvider sig ca. 2000 gange og trækker dermed ilten ud af branden, hvilket øjeblikkeligt nedsætter temperaturen. En anden fordel ved systemet er, at forbruget af vand nedsættes betragteligt.

- UTV-brandbilen er særdeles anvendelig på mindre ø'er, festivaler, eventpladser og meget mere. Den kan simpelthen komme frem, hvor traditionelle brandbiler må give fortabt, siger Stig T. Møller.