Abonnementsartikel

Nu åbner Danmarks første skovturs-trecbane, hvor samarbejdet mellem hest og rytter er i fokus. Banen er offentlig tilgængelig for alle, og i nærheden er der opført et shelter, en bålhytte og et muldtoilet til de tobenede.

Åbningen sker i Kristi Himmelfartsferien, og banen ligger i Frederikshåb Plantage ved Billund. Her kan du træne samarbejde med din hest i et varieret terræn med naturlige forhindringer og passager, blandt andet gennem halvt væltede træer, over broer og op og ned af høje i skoven.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Banen giver rytteren de udfordringer, de naturligt vil møde ved ridning i naturen. Rytteren skal demonstrere sin evne til at finde vej, og hesten skal demonstrere sin lydighed og sin evne til at gennemføre små naturlige forhindringer i terrænet på en sikker måde, siger specialkonsulent Gert Hougaard Rasmussen fra Naturstyrelsen i Trekantsområdet, der har været med til at udvikle banen på statens arealer sammen med den lokale rideklub Landi-Askja.

Disciplin med franske rødder

Trec er en disciplin med franske rødder, der træner hesten og rytterens samarbejde og evne til at ride i den frie natur, finde vej og komme igennem terrænets forhindringer. Den nye bane i Frederikshåb Plantage er inspireret af denne disciplin og består af 21 forskellige forhindringer. De er alle lavet, så de virker så naturtro som muligt.

- Det er meningen, at man skal ride i kontrolleret tempo, så alle naturlige grene, væltede træer osv. passeres så langsomt, at rytteren ikke skal frygte, at knæ eller hoved rammer noget. Dette kræver et godt samarbejde mellem hest og rytter. Derudover er der standere ved hver øvelse med introduktion og vejledning, som man med fordel kan læse på forhånd, siger Gert Hougaard.

Tag en overnatning efter træning

Banen er offentlig tilgængelig for alle, der har lyst til at bruge dem og kan gratis bookes via naturstyrelsens hjemmeside, hvis man gerne vil sikre sig, at banen er ledig. I nærheden af trecbanen er der opført et shelter, en bålhytte og et muldtoilet, samt fortøjringsmuligheder til hestene. Disse faciliteter gør det muligt at udvide sin træningstur med en overnatning i shelter eller aftensmad over bål og kan naturligvis også bruges af folk uden heste.

Banen bliver officielt indviet Kristi Himmelfartsdag den 25. maj fra kl. 15, hvor 100 ryttere fra hele landet vil afprøve den nye bane og ride i kortege gennem området.