Abonnementsartikel

Stihl har taget hele sin samlede PRO-portefølge af batterimaskiner med på Roskilde Dyrskue, der løber af stablen i denne weekend, men producenten sætter fokus på en af sine store nyheder til det professionelle segment, hækkeklipperen HSA 94 T, der lige er landet på Stihls lager. Hækkeklipperen udfylder et hul i Stihls batteri-linie, og maskinen dels leverer høje knivhastigheder og dels har drejbart håndtag, så det altid er muligt at optimere arbejdsstillingen. Maskinens knivhastighed indstilles i tre trin, så den også altid kan tilpasses i forhold til opgaven: Trinnene er henholdsvis 4.400, 4.700 og 5.000 omdrejninger i minuttet.

Stigende interesse

Stihl oplever fortsat, at interessen for de batteridrevne maskiner stiger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen tvivl om, at de professionelle virksomheder og deres medarbejdere er blevet mere fokuseret omkring sunde arbejdsformer og derfor i stigende grad valger batteri til, hvor det kan betale sig. Hos Stihl arbejder vi kontinuerligt på at udvikle det optimale match mellem maskiner og batterier, så det er muligt at arbejde en hel arbejdsdag uden driftsstop og uden udstødning, men derimod lydsvagt og effektivt. Sidegevinsten er ligeledes, at vægten på maskinerne er på vej ned, hvilket skåner brugerens krop med færre sygedage til følge, siger marketing koordinator hos Stihl, Henriette Laigaard Duelund.

Gamle hække

I midten af juni forventer Stihl at få endnu en professionel batteridrevet hækkeklipper til Danmark i form af HSA 94 R-modellen. I modsætning til T-modellen har R-modellen ifølge Stihl en ekstremt lav knivtakt, der letter arbejdet, når der er tale om beskæringer af ældre hække. Knivtakten bestemmes ligeledes i tre trin, nemlig 2.800, 3.000 og 3.200 omdrejninger i minuttet. Også her er håndtaget drejbart, så den mest optimale ergonomiske arbejdsstilling kan opnås.