Abonnementsartikel

Mange haveejere kender de røde MTD-havetraktorer og plæneklippere, og de mere professionelt orienterede kender også de gule Cub Cadet-maskiner, der også hører under firmaet MTD Products, der herhjemme har til huse i Randers.

Nu tilføjer firmaet en ny farve, grøn, det sker med opkøbet af det Israelske firma Friendly Robotics Acquisitions Ltd, der nok er bedre kendt for mærket Robomow.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med opkøbet tilføjer MTD Product 22 års erfaring med produktion af robotplæneklippere, der gennem årene har sat sig grundigt på det europæiske marked.

Beholder navnet

- Både MTD og Robomow ser store muligheder, for at forstærke vores brands gennem denne fusion af vores produkter og erfaringer," siger Rob Moll, CEO, MTD Products.

- I første omgang, vil vi udover brandet Robomow, også markedsføre robotplæneklipperne under vores Cub Cadet og WOLF-Garten brands. Vi forventer at Robomow-brandet vil drage stor fordel af MTD'S globale rækkevidde og stærke tilstedeværelse i hele verden.

Markedets mindste

Robomow har seks produktserier af batteridrevne robotplæneklippere, hvor modellerne varierer i arbejdsbredde og rækkevidde. Alle robotplæneklippere styres elektronisk via et individuelt programmerbart tidsprogram, og foruden de manuelle kontrol funktioner giver en smartphone app en ekstra og endnu mere brugervenlig mulighed.

Af de seks produktserier, er Robomow RX serien nok den mest bemærkelsesværdige: den er i øjeblikket den mindste Robotplæneklipper på markedet og er designet specielt til mindre græsplæner fra 150 kvadratmeter.