Abonnementsartikel

Der var ingen nåde fra den skyfri himmel og brændende sol, da Det Sønderjyske Fællesdyrskue åbnede for festen og lod børn, maskiner dyr og voksne vandre hånd i hånd gennem varmen.

Allerede fra morgenen stod termostaten på 19 grader, og dermed var der lagt op til en festlig dag i Åbenrå. Tilstrømningen til det sønderjyske marked var da også helt i top. Vanen tro står førstedagen på dyrskuet i børnenes tegn, og der blev klappet dyr og besteget både gule, røde, blå og grønne maskiner i stor stil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Heste og hoppeborg

Mens børnene især koncentrerede sig om dyr og hoppeborg, var der hurtigt gang i snakken omkring de store maskiner. Ikke mindst omkring veterantraktorerne, som Dansk Veteran Traktor Klub havde medbragt. I dagens anledning havde de gamle maskiner fået en ekstra gang oppudsning, så både Ferguson, Fordson og Zetor skinnede i solen.

Selv om dette års arrangement byder på en lille nedgang i antal udstillede dyr, er der alle forhåbninger om, at arrangørerne, når dyrskuet er ovre, kan tælle til mere end de 21.100 hoveder, som sidste år gik gennem porten.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted fredag den 2. og lørdag den 3 juni.