Abonnementsartikel

Temaet krydderurter dækker bredt og kan opleves flere steder på Hjørring Dyrskues Madbazar i år. Man kan blandt andet opleve kokken Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel i Madbazaren om lørdagen kl. 13.00, hvor han laver noget så nyt og spændende som is med krydderurter.

Her udover kan man opleve Kirsten Holst, som er forhenværende leder af Centralkøkkenet i Hjørring. Hun præsenterer flere forskellige - og endda nye - krydderurter, som er avlet og leveret af Svenning Christensen fra Den Grønne Vogn i Lønstrup. Kirsten Holst deler gladeligt ud af sin store viden om, hvordan man bruger krydderurter både som smagsgiver i maden, men også deres helsevirkende effekter. Her kan man også smage på krydderurteflutes, pesto, krydderurtesalt med mere og få opskrifter med hjem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Smag på snapsen

Herregaarden Hessel er også at møde i madbazaren med en stand, hvor man kan møde folk fra deres snapselaug. Her kan man smage på Hessels Bitter, købe snapseurter og høre om, hvordan man kan fremstille sin egen snaps/bitter og hvordan man finder snapseurter ude i naturen.

Og igen i år kan man møde de kreative elever fra Poulstrup Friskole med deres projekt "Madkamp ? danmarksmesterskaberne madkundskab", hvor de i Odense fik en flot 2. plads. De har i år arbejdet med bælgfrugter og bæredygtighed og præsenterer det lækre resultat i madbazaren, som man selvfølgelig kan smage på.

Endelig slår Hjørring et slag for deres nye "Mad- og måltidspolitik" - der især er henvendt til børnene, og skoleelever fra EUC Nord, Hjørring underviser i LandboNordkøkkenet og byder på smagsprøver.