Abonnementsartikel

Det økologiske landbrugsareal vokser i rekordfart. Sidste år gik landmænd i gang med at omlægge 21 procent mere økologisk jord. Herhjemme steg økosalget i butikkerne med 14 procent sidste år, mens væksten i eksport af økologiske landbrugs- og fødevarer var på 15 procent i 2016.

Stigningen i salget af økologiske varer gør Danmark til det land i verden, hvor forbrugerne hiver flest økologiske fødevarer ned i indkøbskurven. Ifølge det schweiziske forskningscenter for økologisk landbrug, FiBL, er økologisalget i Danmark fordoblet på bare 10 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil have mere

I dag er 9,6 procent af alle fødevarer, der bliver solgt i detailhandlen økologiske, og ifølge Økologisk Landsforening så efterspørger markederne meget mere endnu. Fra foreningen lyder det, at især slagterier efterspørger økologiske grise, samt at en stor omlægning til økologisk mælke- og fjerkræproduktion har øget efterspørgslen på økologisk foder. Dertil kommer, at økologisk frugt og grønt efterlyses af forbrugere og butikkerne.

Så har man et stykke jord, et landbrug eller anden form for fødevareproduktion og overvejer mulighederne i at lægge om til økologi, så kan man lægge vejen forbi Økologisk Landsforenings stand på Landsskuet. Her står foreningens økologisk omlægningskonsulent klar til en uforpligtende snak.