Abonnementsartikel

En kombination af den danske regerings nedskæring af CO2-tilskud til nye energianlæg og den amerikanske tilbagetrækning fra Paris-energiaftalen har fået energifirmaet MGM Pillefyr til at tage sagen i egen hånd.

- Jamen, vi sad og bandede lidt over, at den danske stat mere eller mindre har fjernet CO2-tilskuddet, og at den amerikanske præsident Trump har meldt sig ud af Paris-aftalen, fortæller ejer af MGM Pillefyr ved Herning, Karsten Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ringede derfor lidt rundt til vores leverandører i ind- og udland, og vi blev enige om at lave lidt ?rav i gaden?. Så vi har lavet et 1.000 dollar tilskud til dem, der stadig tør lægge om til mere energi-rigtig og miljøvenlig energi, siger Karsten Jørgensen.

100 tilbuds-anlæg

Tilskuddet fungerer på den måde, at MGM Pillefyr garanterer 1.000 dollar i tilskud, hvis man vælger at skifte over til et nyt anlæg hos firmaet. Pengene bliver givet efter at det nuværende statstilskud er givet. Det vil sige, at hvis man får eksempelvis 1.500 kroner fra staten, så får man det resterende beløb op til 1000 dollar, cirka 6.500 kroner, fra MGM Pillefyr.

- Vi har lavet en pulje til 100 anlæg, så det er først til mølle-princippet, siger han.

Gang i nedtællingen

Og der er godt gang i nedtællingen af anlæg med tilskud. Allerede på Det Sønderjyske Dyrskue, som var det første sted, der blev reklameret for det Trump-inspirerede tilbud, var det godt gang i handlen og stor interesse fra de besøgende, og nu går turen videre til Landsskuet.

- Så må vi se, om der er nok til Landsskuet, siger Karsten Jørgensen med et grin, men sørger for at tilføje:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ellers må vi jo sørge for at gemme et par stykker, så man ikke går forgæves.

Nye lokaler

Det er ikke kun Trump-tilbuddet, der giver travle dage i MGN Boilers. Firmaet er flyttet i nye lokaler uden for Herning, hvor der er højere til loftet og flere kvadratmeter at brede sig på.

- Nu får vi fået større lager, flere kapaciteter og ikke mindst, så har vi endnu mere plads til at kunne demonstrere vores anlæg.

Varmepumpe til radiatorer

Blandt de nye produkter i firmaets lokaler er en helt ny luft-til-vand varmepumpe, der er designet til at køre på radiatoranlæg. Og som noget helt nyt kan tilsluttes direkte til et eksisterende radiatoranlæg.

- Min søn har døbt den nye varmepumpe ?højtemperatursvarmepumpen?, og det giver rigtig meget fornuft. Den er designet til at køre på radiatoranlæg. Det betyder, at du ikke først skal til at grave hele haven op for at lægge slanger ned, og du skal ikke til at vælte hele huset for at lave gulvvarme, siger Karsten Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Normale varmepumper er testet ved 35 grader og 45 grader fremløb. Det betyder, at der ikke er varme nok til radiatorer, så man er nødt til at lave gulvvarme i stedet. Med den nye varmepumpe er vandet varmt nok til at gå direkte i eksisterende radiatorer, da den er er testet ved 35 grader og 55 grader fremløb.

Den nye varmepumpe er naturligvis med på MGM Boilers stand på Landsskuet.