Abonnementsartikel

Efter succesen med den ottehjulede Komatsu Forest 931XC kommer Komatsu Forest 901XC - en smidig tyndningsmaskine med stor manøvredygtighed. Denne skovningsmaskine er en del af Komatsu Forests nye XC-produktserie med maskiner og tilbehør specielt designet til ekstreme forhold.

Komatsu Forest 901XC er en ny skovningsmaskine til udtynding i bakket terræn og på blødt underlag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle Komatsu Forest-skovmaskiner er baseret på Komatsus Forest-koncept, som oprindeligt blev lanceret tilbage i 1984 på den første Valmet 901. Konceptet bygger på et centralt monteret førerhus og kran, som giver en god balance mellem marktryk og lav tyngdepunkt. Andre nøglefunktioner er den stive midje og pendel- bagakslen.

Kraftig dieselmotor

Skovningsmaskinerne i XC-serien er udstyret med den samme pendel-bagaksel, der ses i de sekshjulede skovningsmaskiner. Den har en kraftig dieselmotor, og maskinen er også udstyret med Komatsu Forests' tre-pumpe hydraulik, 3PS, der leverer en strøm på 548 liter per minut ved 1500 omdr./min.

Brugen af 3PS gør det muligt at anvende flere kran- og hovedfunktioner samtidigt med den maksimale hydrauliske kraft.

God førerplads

Den store kabine har god førerplads, og kabinenivelleringen sikrer, at kabinen altid holdes vandret. Kabinen har også høj luftstrøm for at skabe det rigtige indeklima såvel som et ergonomisk designet sæde med en valgfri, drejelig sokkel, den kan dreje 180 grader. Der er en række muligheder at vælge imellem, såsom ekstra opbevaringsløsninger, belysning og gulvvarme samt tre forskellige joysticksystemer, herunder EME, der yderligere forbedrer et allerede komfortabelt førermiljø.

901XC har også forstærkede kardan-aksler i drivlinien for at sikre bedst mulig ydeevne i krævende terræn. En anden vigtig fordel ved udtynding i bakket terræn er nivellering af førerhuset og kran, hvilket gør maskinen til en stærk skover - selv på skråninger. boa