Abonnementsartikel

Godt støttet af offentlige tilskud er varmepumpen for alvor ved at vinde indpas i de danske boliger. Og de nye pumper kommer med flere og flere finesser og er endnu mere energivenlige end tidligere. Ifølge producenten Mitsubishi tilfører deres nye model Hero 5,2 gange så meget energi, som varmepumpen selv bruger i el - den såkaldte SCOP-værdi.

Det sker dels fordi varmepumpen kommer med energimærket A+++ og dels på grund af en række intelligente funktioner med fokus på behagelig varme for brugerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Finder selv beboerne

Den nye varmepumpe registrerer med en "i-see-Sensor", når der er mennesker i rummet - og hvor de opholder sig mest. Derefter justeres luftstrømmen, så der sendes varme til de områder, hvor der er størst behov. Systemet kan også sænke temperaturen, når alle har forladt rummet, for eksempel ved sengetid.

Som en ekstra finesse renser varmepumpen luften. Filteret fjerner effektivt støv, mug, pollen og uønskede partikler, så indeklimaet bliver bedre.

Lavt lydniveau

Mitsubishi Heat fås i fire forskellige farver - elfenben, perlehvid, rubinrød og pianosort. Den kan monteres i den højde, man ønsker, både højt og lavt på ydervæggen, og effekten er konstant, også ved udetemperaturer ned til -15 grader.

Hero benytter det nye middel R32, der gør varmepumper mere energieffektive, opfylder de nyeste miljøkrav fra EU og er med til at reducere den globale opvarmning. Samtidig har varmepumpens ude-enhed en funktion, der dæmper lyden med 3 dB, svarende til en halvering af lydindtrykket.