Abonnementsartikel

Sommeren har gjort sit indtog, og de mange udendørs timer giver god anledning til at blive opmærksom på, at de forgangne vinter- og forårsmåneder kan sætte sine spor på huset. Det gælder især for taget, som er særlig udsat for nedbør og kulde og derfor risikerer at blive medtaget af den kolde årstids barske vilkår.

Ifølge Jakob Wichmann Matthiassen, der er area sales manager og produktekspert hos den danske tagmaling- og imprægneringsproducent Iso Paint Nordic, er sommeren og det tidlige efterår det ideelle tidspunkt at lade en professionel kaste et kærligt blik på dit tag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Optimal betingelser

Vejrforholdene byder nemlig på optimale betingelser for at puste nyt og smukt liv i din bolig med en omgang tagmaling.

- En tagmaler er ekspert i at vurdere et tags tilstand. Han kan hurtigt og sikkert afgøre, om det er værd at investere i en forskønnelse af taget i form af en tagmaling, og om der eventuelt er småreparationer, der bør udføres i den forbindelse. Sommerhalvåret er den bedste tid for tagbehandling, og både ståltage samt tage med beklædning af fibercementplader og betonsten kan få et flot og holdbart look, der booster hele husets udtryk, siger han.

Herhjemme kan tagmaleropgaver udføres til et stykke ind i oktober, hvis nedbørsforholdene tillader det.

Drømmer du om et smukkere tag, kan det være en god ide at rådføre dig med en professionel tagmaler helt fra starten.

- Vi bruger meget tid på at rådgive både håndværkere og husejere om, hvordan slidte tage bedst muligt får tilført nyt liv, siger Jakob Wichmann Matthiassen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Optimerer energiregnskabet

Tagmaling kan dog meget mere end at friske din boligs udseende op. En behandling med tagmaling kan nemlig også have en positiv indvirkning på dine driftsomkostninger såvel som komfort. Det gælder for eksempel tagmalingen ClimateCooler, som ud over traditionelle forskønnende egenskaber også bidrager til et bedre indeklima og energibesparelser ved at reducere varmeindstrålingen.

- ClimateCooler er tilføjet specialpigmenter, som sikrer, at op til 80 procent af den indstrålede varme reflekteres tilbage til atmosfæren. Det er med andre ord en både nem og effektiv vej til forbedringer af indeklimaet og lavere energiforbrug, siger Jakob Wichmann Matthiassen.