Abonnementsartikel

Rold Skov er med sine næsten 50 kilometer spor et af landets mest populære udflugtsmål for mountainbikeryttere. Nu har området fået endnu en attraktion i form af et nyt teknikområde, hvor både nybegyndere og øvede kan pudse formen og sikkerheden af.

Teknikområdet indeholder stort set alle de tekniske udfordringer, man møder på en "rigtig" mountainbikerute i skoven. Der er små og store sving, små og store "drops", rødder og træstammer man skal over, små "step ups", opkørsler, balancebomme og "slalomkegler".

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Teknikområdet er lavet, så alle kan træne og forbedre deres teknik på mountainbike og er dermed også en vigtig brik i at forbedre sikkerheden indenfor mountainbikesporten, siger Leif Lyngsø, skovfoged i Naturstyrelsen, der har etableret teknikområdet i samarbejde med en række frivillige i Rold Skov MTB Laug.

Forskellige sværhedsgrader

I området er der også lavet nogle korte ruter på under to kilometer med forskellig sværhedsgrader, så man også kan træne teknik på et rigtigt mountainbikespor ved siden af. Rold Skov byder desuden på to MTB-ruter med forskellige sværhedsgrader samt en ekstrem svær downhillbane for de meget øvede.

Det nye teknikområde ligger i Brændeskoven lige ved den store bålhytte syd for Skørping Skole.