Abonnementsartikel

Enhver der holder af udeliv ved, at et levende bål er en af de mest hyggelige oplevelser i naturen. Det samme gælder derhjemme i haven, hvor en aften i selskab med familien foran en buldrende ild og et par pølser på en pind er en sjælden eftertragtet stund.

Problemet med begge dele er, at det som regel er problematisk at finde et velegnet bålsted.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den udfordring tog Kenneth Rix Bløcher fra handelsfirmaet F&H Com i Gedsted ved Horsens op. Sammen med medarbejderne i firmaet lagde han hovedet i blød og kom op med en praktisk og kreativ løsning, som de kalder Greenhand.

Transportablet bålsted

Der er tale om en serie outdoor-produkter med navne som The Fire Pit, Easyfire og Cozyfire, der sammen eller hver for sig udgør et transportabelt bålsted.

- Jamen, prøv at se for eksempel Easyfire. Den er superlet at tage med. Man kan få den bare med rist eller man kan købe en Bowl og sætter under, hvis man for eksempel vil være sikker på, at græsset ikke bliver svedent, siger Kenneth Rix Bløcher.

Og nemt ser det ud. Tre ben sammenklappelige ben foldes ud, en kæde sættes på, og en rist sænkes ned over ilden. Det hele samles uden brug af værktøj, og det tager kun få øjeblikke.

- Bålstedet fylder ikke mere end et reservehjul, og det er helt bevidst, for den passer lige nøjagtig ned i bilen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De forskellige dele i serien kan købes hver for sig, men især den såkaldte "Bowl" vil sikkert være en fast bestanddel for mange. Det er selve ?bunden? i et bålsted, og med den sikrer man, at græs eller andet underlag ikke mærkes af den buldrende ild.

Kenneth Rix er selv en stor bruger af det transportable bålsted.

- Det er godt at få drengen i sig ud en gang imellem og komme ud og tænde bål og grille. Bål er forbundet med hygge samt glæde ved at lave mad udendørs, fortæller han begejstret

Alle produkter i Kenneth Rix' firma er enten hundrede procents egenudviklede eller ideer, der bygger videre på eksisterende produkter. Ideen til det transportable bålsted fik han sidste år, og fra ideen til færdigt produkt gik der mindre end et år.