Abonnementsartikel

Er du fan af serien Games of Thrones, så vil det nylancerede "Journey of Doors"-pas sikkert have stor interesse. Bag oplevelsen står Tourism Ireland, og en nøje planlagt tur fører fans af Game of Thrones ud på en rejse gennem de spektakulære nordirske landskaber, der har en fremtrædende plads i den populære serie.

Ti døre med omfattende udskæringer der forestiller motiver inspireret af seriens sjette sæson, hænger på pubber og restauranter i nærheden af filmlokationer. De fans, der besøger alle dørene, kan få et unikt stempel i deres "Journey of Doors"-pas ved hver filmlokation.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udskåret af omblæste træer

Dørene er, meget passende, blevet udskåret af træer, der er blæst omkuld i det berømte Dark Hedges i County Antrim, der måske bedst kendes som Kingsroad i den umådeligt populære serie.

Dør 1,2 og 3 er i pubber i County Down tæt ved Castle Ward (Winterfell), Quintin Bay (i Crownlands) og Tollymore Forest (Den Hjemsøgte Skov, hvor de hvide vandrere dukkede op).

Dør 4 er placeret i Enniskillen, County Fermanagh tæt ved Pollnagollum Cave (Banners gemmested). For at se dør 5 skal de rejsende til Limavady i County Londonderry til et værtshus nærved Downhill Strand (Dragonstone).

De øvrige døre er i County Antrim, der er hjemsted for talrige andre filmlokationer fra Game of Thrones. Blandt dem er Dark Hedges, Ballintoy Harbour (Iron Island) og Murlough Bay (vejen til Pyke) på den betagende Causeway Coastal Route.

Games of Thrones-app

Journey of Doors-oplevelsen er den seneste tilføjelse til de talrige Game of Thrones-oplevelser, man kan udforske i Nordirland - også kendt som "Home of Thrones".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt dem er der guidede rundvisninger på filmlokationerne, en-, to- og tredages rejseruter, man selv kan køre, og man har sågar mulighed for at blive klædt ud og træde ind i Westeros verden på Castle Ward.

I denne befæstede tårnbygning fra det attende århundrede, kan fans klæde sig ud i kostumer fra serien og nyde begejstringen ved bueskydning ved en genopbygning af bueskydningsområdet på slottet Winterfell, hvor Jon Snow, Robb og Bran Stark stod.

Journey of Doors-passet kan erhverves på de ti pubber og restauranter, hvor Doors of Thrones er placeret såvel som på mange turistinformationer i Nordirland.

Du kan downloade en Game of Thrones Filming Locations Northern Ireland-app på iTunes eller Google Play som kan hjælpe dig med at finde vej til de ti døre og filmlokationerne i Nordirland.