Abonnementsartikel

En af landets smukkeste banegårdsbygning har i flere år været i et sørgeligt forfald og overmalet med grafitti. Men nu stråler den arkitektoniske perle i Skagen igen i tidligere tiders glans og er blevet en af landets mest attraktive adresser.

Den gamle station i Skagen er nemlig netop blevet gennemrenoveret og fremstår atter som et flot historisk bygningsværk, der på linje med Skagens Museum, Brøndums Hotel, vippefyret, havnen, lyset, kunsten og de gule facader og røde tegltage er med til at definere Skagen som en unik dansk lokalitet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bygget af flere omgange

Stationen i Skagen er bygget i flere omgange. Den første hovedbygning blev opført i 1890 efter tegninger af arkitekt Thomas Arboe, men senere blev den udvidet og ombygget efter arkitekt Ulrik Plesners tegninger. Hans udgave af stationsbygningen stod færdig i 1919, og det er dette udseende og arkitektoniske udtryk, som bygningen bevaret lige siden.

Den gamle stationsbygning har ikke længere nogen funktioner i forhold til togdriften, men rummer i dag en café, en cykeludlejning og et antal private lejligheder.

Facaderenoveringen er udført af murerfirmaet Ole Jørgensen, Skagen.