Abonnementsartikel

Badebassiner fås i snart sagt alle størrelser og prisklasser. De varierer fra helt små soppebassiner op til pools, der kan rumme 35.000 liter vand, og så fås de med eller uden rensningsanlæg.

- Men selv om du vælger et billigt bassin til et par få hundrede kroner, så betaler du omkring 60 kroner for at fylde det op med vand, fortæller Dorthe G. Rasmussen, som er pressemedarbejder i Danske Vandværker.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Oven i det skal du også regne med, at vandet skal skiftes dagligt eller alternativt renses. Ellers udvikler det sig til det rene bakteriebad, og så får du hudgener og maveinfektioner. Sidst, men ikke mindst, skal du også tage højde for et vist vandforbrug til genopfyldning af bassinet, da en del af vandet jo fordamper.

Hold øje med dit vandforbrug

Vil du have en god vand-økonomi, skal du holde øje med din vandmåler.

- Vi siger ikke det her for at lægge en dæmper på sommerglæderne. For os handler det om at gøre danskerne opmærksomme på, at vand koster penge. Også når det skal i et badebassin. Og derfor er det en rigtig god ide at aflæse sit vandforbrug, for eksempel hver den første i måneden. På den måde får man ikke en ubehagelig overraskelse, når vandregningen skal betales, understreger Dorthe G. Rasmussen.

Sådan kommer du af med vandet igen

Har du brugt klorfrit rensesæt til dit bassin, kan du tømme vandet ud i haven. Du skal bare være opmærksom på, at det kræver tilladelse fra kommunen at udlede store mængder vand. Du kan eventuelt kontakte din kommunes tekniske forvaltning, så du er bekendt med reglerne, før du åbner for sluserne. Der kan i øvrigt være god fornuft i at vælge en model, hvor du kan tilslutte en haveslange eller lignende. På den måde kan du bedre fordele vandet i haven.

Klorvand skal i kloaksystemet

Bruger du et klorbaseret rensesæt, skal vandet ledes ud i kloaksystemet, så det kan blive renset. Miljøstyrelsen fraråder, at vand fra større bassiner, det vil sige alt over 250 liter, ledes ud i nedsivningsanlæg eller septiktanke, da der er risiko for tilstopning. Bor du på åbent land uden kloakering, bør du ikke bruge klor, og Miljøstyrelsen anbefaler, at man bruger klorfri rensesæt til sit bassin.