Abonnementsartikel

Sidst år begyndte 66.574 børn i skole ifølge Undervisningsministeriet. Når et tilsvarende antal børn i august for alvor bevæger sig ud i trafikken, er der god grund til at passe ekstra på.

Især hvis man har for vane at køre for hurtigt, og det har mange, afslører en undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt 1.206 bilister.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For høj fart ved skoler

90 procent af bilisterne i undersøgelsen er opmærksomme på skolestartkampagnerne. Alligevel oplever lige så mange respondenter bilister, der "kører for stærkt ved skoler'. 20 procent møder biler, der ikke holder for skolepatruljen og næsten lige så mange, der kører "mod ensretningen' ved skolen.

- Tallene indikerer, at mange bilister tilsyneladende har for travlt. Det kan hænge sammen med, at nogle forældre er mest opmærksomme på deres eget barn og måske lidt mindre på andres. Men som "hård trafikant" skal man selvfølgelig være opmærksom på alle, og skoleområder er særligt sårbare. De nye i skolestartsalderen kender sjældent trafikreglerne, siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.