Abonnementsartikel

Drømmer du om en sommer med sol, stærk vind og saltvand i håret, så har du nu muligheden for at udfordre din balance på et bræt med skumsprøjt om ørene. For første gang på Den Danske Riviera er der nu mulighed for at deltage i en surf-konkurrence.

Det er Surf Shop Hornbæk, der står bag arrangementet, hvor alle - både øvede, let øvede og begynder kan kaste sig ud i bølgerne og konkurrere i bedste Hawaii-stil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kunstige bølger

Skulle det være vindstille på dagen, er der også råd for det. Ejerne bag surf shoppen, Rex og Stine Degnegaard, har investeret i en professionel "surf boat", den eneste i Danmark af sin art. Båden laver bølger på bestilling, efter styrke og sværhedsgrad.

- Hornbæk ligger lige i hjertet af Nordkysten og er en vandsportsby - en magnet for surf. Her er tit gode bølger, og det tiltrækker surfere, så der er ingen tvivl om, at her er en stærk surfkultur. Vi flyttede hertil, åbnede vores butik i foråret og oplever at stranden er fantastisk til al slags surfing. Med konkurrencen her, som bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, vil vi fejre den stærke vandkultur, der er her, siger surfer, ophavsmand og butiksejer Rex Degnegaard.

Vestre Strand omdannes

I dagens anledning bliver Vestre Strand omdannet til Surfers Paradise, hvor både surfere og venner kan "hænge ud på stranden" - også selvom man ikke deltager i konkurrencen. Der arrangeres surfshow, er mulighed for at købe mad og om aftenen kan man feste videre i bedste strand-stil.

Hornbæks Turistforening er begejstrede for Degnegaards initiativ:

- Vi er glade og taknemmelige for at lokale kræfter stiller op med kort varsel og laver et publikumsvenligt arrangement på Hornbæk Vestre Strand, siger Olav Berntsen, formand for Hornbæk Turistforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangementet finder sted mellem klokken 10.00 og 17.00 lørdag den 5. august på Vestre Strand ved Hornbæk.