Abonnementsartikel

Med den nye Yanmar YT3-traktorserie har producenten skabt en prisvindende kombination af design, høj førerkomfort og minimalt effekttab fra motor til hjul. Det sker ved hjælp af en nyskabende i-HMT transmission.

Yanmar vandt i efteråret 2016 "Good Design Gold Award 2016"-prisen for sin nye YT-3-serie af traktorer. Prisen blev uddelt af The Japan Institute of Design Promotion med henvisning til det innovative design og en høj funktionalitet. Bag det prisvindende design står japaneren Ken Kiyoyki Okuyama, som også har også designet biler for Porsche, Ferrari og Maserati.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Yanmar YT3-serien består af 2 modeller, YT 347 og YT 359 med henholdsvis 47 og 59 hk.

Både funktionel og flot

Førerkabinen er rummelig med blandt andet panoramaudsigt, buede ruder, lavt lydniveau, ergonomisk placeret betjening og LCD display,

YT3-serien er udstyret med højtydende common-rail 4-cyl. dieselmotorer på henholdsvis 2,2 og 3,3 liter. Motorerne er "Stage 5 Ready" og med garanti det nyeste inden for motorteknologi.

Begge YT3-modeller er udstyret med et dieselpartikelfilter, som reducer udslippet af forurenende partikler. Common-rail dieselmotorerne overholder de nye, europæiske miljøkrav (Stage 5), som træder i kraft i 2019. YT3-serien overholder desuden de nye sikkerhedskrav.

Minimere effekttab

En ny i-HMT trinløs transmission sætter helt nye standarder inden for minimal effekttab af motorkraft fra motor til hjul. Yanmar har udviklet transmissionen, som formindsker effekttabet i trækkraften fra motor til hjul op til 30 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

i-HMT transmissionen er testet grundigt på det australske marked i en 5-årig periode.

Første eksemplar er solgt på Fyn

Tidligere på året blev den første YT3 traktor i Danmark leveret til en kunde på Fyn, og importøren MI glæder sig til at vise maskinen frem og give en prøvetur på årets Have & Landskab udstilling i Slagelse fra 30. august til 1. september.boa