Abonnementsartikel

Selv om der findes omkring 80-90 bambusslægter, og herunder 1000 forskellige arter, i verden, så har der i Danmark - indtil nu - stort set kun været forhandlet den gule bambus i lidt forskellige højder. Sorter, der går under navne som eks Superjumbo, Simba og Bimbo.

- Langt de flest bambus, der gror i Danmark, stammer fra én og samme gule bambusplante, der bare er blevet delt og delt i tidens løb, siden en mand ved navn Aksel Olsen i 1927 bragte den til Danmark, fortæller Søren Ladefoged, som glæder sig over, at hans kunder fremover får meget mere at vælge imellem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har valgt at udvide med 4 nye sorter til at begynde med, men der er flere på vej, lover han.

Mere vitale

Sorterne har det til fælles, at de er mere vitale og grovillige end de almindelige bambus, som vi kender, og at de er utroligt hårdføre. Og så bringer de forskellighed og helt andre farvespil og habitus med sig - en bambus er ikke længere bare en bambus.

- De nye sorter har taget havefolket i Tyskland med storm, siger Søren Ladefoged, som forudser, at det samme kommer til at ske i Danmark.

De fire nye sorter stammer alle fra vildfrø fra Kina, men hvor det asiatiske islæt tidligere har præget vores opfattelse af bambus, bliver det nu referencerne til Afrika, der dominerer. Fire af Søren Ladefogeds nye bambussorter indgår således i serien Well-Born Africa Bambus, som er inspireret af det afrikanske kontinent med navne som Maasai, Deep forest, Red Zebra og Blue Lizard.

Egner sig til tætte hække

Sorterne har markant forskellige karakteristik, men alle er fyldt med vitalitet og modstandskraft. De nye sorter egner sig både som høje tætte hække og eller imponerende, enkeltstående planter. Ingen af de nye sorter, som beskrives her på siden danner udløbere, og de kræver derfor ingen rodbarriere. Dermed bliver de et interessant alternativ til de mest solgte bambus i Danmark, som også har denne egenskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan møde Søren Ladefoged og høre mere om de nye bambusarter på Have & Landskab '17.